Uitkering nodig?

Stichting Kans Tegen Kanker

Uitkeringen

Ben jij kankerpatiënt? Heeft je behandeling in Nederland weinig resultaat? Zijn je vooruitzichten niet positief? Vinden de arts(en) dat men niet veel meer voor je kan doen? Is jouw officiële status, wat men noemt, ‘uitbehandeld’?

Dan kun je voor (verdere) behandeling vaak nog wel terecht in het buitenland. Bijvoorbeeld in Duitsland, daar is de medische zorg anders georganiseerd. Daar biedt men alternatieve en/of aanvullende behandelingen tegen kanker. Artsen gaan vaak verder en de medische benadering kent meer mogelijkheden en biedt meer houvast.

Uiteraard kost een behandeling tegen kanker in het buitenland geld. De zorgverzekeraars in Nederland vergoeden die kosten niet altijd.

vergoeden. Dat betekent dus dat jij als patiënt je behandeling zelf moet betalen. Dat lukt niet iedereen.

Als je ziek wordt, kun je in Nederland de behandeling ondergaan die ‘daarbij hoort’. Dat is althans de algemene veronderstelling. Dat het vaak anders kan zijn, ondervond Han Heerkens. Zijn ervaringen motiveerden hem tot de oprichting van Stichting Kans Tegen Kanker.

Financiële steun

Kan of wil jouw zorgverzekeraar de kosten voor een buitenlandse kankerbehandeling niet (helemaal) vergoeden? En kun je het ook zelf niet betalen? Dan kun je bij onze stichting financiële ondersteuning aanvragen. Een kerndoel van Kans Tegen Kanker is namelijk: direct (financiële) hulp bieden aan individuele kankerpatiënten voor behandeling in het buitenland, als de zorgverzekering het niet vergoedt.

Wil je naar het buitenland voor behandeling tegen kanker, maar kun je het niet helemaal zelf betalen? Dien dan een aanvraag in bij onze stichting. Wij beoordelen je verzoek zo snel mogelijk, op basis van ons reglement.

Positieve ervaring

In de loop der jaren zijn veel Nederlandse kankerpatiënten in het buitenland (aanvullend) behandeld tegen kanker. Dat was – en is! – voor veel patiënten een positieve ervaring. Men heeft baat bij de behandeling. Dat geldt niet alleen voor de behandeling van de ziekte, maar ook de behandeling als mens, als individueel persoon.

Behandeling tegen kanker in het buitenland betekent niet dat de ziekte overwonnen wordt. Al gebeurt dat een enkele keer wel degelijk. Maar de belangrijkste winst is de reële kans op extra tijd, extra leeftijd met een vaak acceptabele kwaliteit. Dat ervaart iedereen als uiterst waardevol.

Vraag hier je uitkering aan

Scroll naar top