Gezond recept Linzensoep

Linzen zijn geen groente maar peulvruchten. Ze zijn er in vele kleuren: Wit, bruin, groen, rood,  geel, oranje en bruin-wit gespikkeld. Linzen bevatten veel vezels, proteïnen en mineralen zoals ijzer, fosfor en foliumzuur. Ook zit er veel koper en vitamine B1 in de linzen. Linzen zijn goed voor het hart en de darmen. Linzen bevatten veel ijzer waardoor het een goede vervanger is voor rood vlees, aangezien vlees een verhoogde kans geeft op kanker.

Regelmatig linzen eten is dus een goede investering in je gezondheid. En om alvast een beetje te helpen zetten we hieronder een recept voor een heerlijke linzensoep.

Ingrediënten voor 1 liter soep (ongeveer 4 personen):

300 gram gedroogde rode linzen
1 ui
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
450 ml kokosmelk
2 blokjes (bio) groentebouillon
blik tomatenblokjes (gepeld)
2 tl paprikapoeder
2 tl komijnzaad
2 tl kerriepoeder
1 tl kurkuma
mespunt kaneel
naar smaak: peper en zout
garnering: takje peterselie

Snijd de ui en pers de knoflook uit. Fruit dit even aan in een scheut olie (olijf- of kokosolie).
Snijd de bleekselderij in kleine stukjes en bak dit even mee.
Voeg de kruiden/specerijen toe en bak dit kort mee. Voeg vervolgens de tomaatjes, linzen, water en bouillonblokjes toe. Breng dit aan de kook en laat het een half uurtje zachtjes doorkoken.

Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk toe. Verwarm het nog even mee. Voeg zout en peper naar smaak toe. De soep kan je eventueel garneren met peterselie.

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

Romige linzensoep

Iedereen een Kans Tegen Kanker

Stichting Kans Tegen Kanker helpt graag bij behandelingen (ook in het buitenland) voor kankerpatiënten welke niet worden vergoed door de zorgverzekeraar.

ktk-bestuur

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar boven